Follow us

Ζεστά στρείδια με μπίρα Gueuze

Η κορυφαία γυναίκα σεφ της Ευρώπης (που μάγεψε πέρυσι με το μενού της στnv απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2001» του «Αθηνοράματος») υπογράφει από το Παρίσι το ρεβεγιόν του ΕΥ. Η υψηλή γαστρονομία ξελογιάζεται από τις χάρες της μπίρας στο πιο «Oh mon Dieu!» σουαρέ των εορτών.

Ζεστά στρείδια με μπίρα Gueuze

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

20 στρείδια (αν δεν βρείτε, αντικαταστήστε τα με 28 κυδώνια)

25 cl μπίρα Gueuze mort subite

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο)

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Ανοίγουμε τα στρείδια και αφαιρούμε τη σάρκα τους πάνω από ένα μπολ, για να μαζέψουμε τα νερά τους.

Κατόπιν, τα σουρώνουμε μέσα από ένα πολύ λεmό σουρωτήρι.

Βάζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα (μέτρια φωτιά) μαζί με την μπίρα και το συμπυκνώνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα 3/4.

Προσθέτουμε τότε το νερό των στρειδιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά.

Στο μεταξύ, βάζουμε τα στρείδια στα κελύφη τους και τα τοποθετούμε σε χλιαρό φούρνο.



Κατόπιν, σε πολύ σιγανή φωτιά, προσθέτουμε ένα προς ένα τα κομμάτια του σκληρού βούτυρου, χτυπώντας τα καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά στη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Παίρνουμε έτσι μια όμορφη, ανοιχτοκίτρινη σάλτσα, σαν ελαφριά μαγιονέζα.

Την φυλάμε ζεστή σε μπεν μαρί, χωρίς να βράζει Βγάζουμε τα στρείδια από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με σάλτσα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.