Follow us

Σαρδέλες μαριναρισμένες σε λευκό κρασί fume

Πρώτυπα οινομαγειρέματα στο άψε σβήσε, για να κάνετε ένα αξέχαστο γεύμα στους φίλους σας

Σαρδέλες μαριναρισμένες σε λευκό κρασί fume

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

24 σαρδέλες φρέσκες

Λίγο θυμάρι φρέσκο

2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί fume

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Αφαιρούμε τα κεφάλια και ξεκοκαλίζουμε το ψάρι, φροντίζοντας ώστε να μην ξεκολλήσουν τα δύο μέρη του.

Μαρινάρουμε τις σαρδέλες στο κρασί, μαζί με το θυμάρι, για μια ώρα.

Προσοχή: Δεν αφήνουμε το ψάρι στο κρασί περισσότερο χρόνο, γιατί μπορεί να πάρει μια όχι πολύ ευχάριστη, μεταλλική γεύση.



Προαιρετικώς μπορούμε να το γαρνίρουμε με φρεσκοτηγανισμένα τσιπς και πικάντικη κρέμα αβοκάντο (το μεξικάνικο γουακαμόλε).

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.