X

Ραβιόλι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί σε σαμπαγιον κόκκινης πιπεριάς

Πήγαμε, δοκιμάσαμε παρέα με τους σεφ και σας παρουσιάζουμε οκτώ από τις πιο mamma mia μακαρονάδες των αθηναϊκών εστιατορίων. Για να’ στε «διαβασμένοι» στις εξόδους σας– ή για να στείλετε τους φίλους σας πρώτη θέση «μπότα»!

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

8 φύλλα φρέσκιας πάστας για ραβιόλι

4 κομμάτια φρέσκο κατσικίσιο τυρί (80 γρ. το καθένα)

30 γρ. έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού

400 γρ. κόκκινη πιπεριά

60 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

200 γρ. βούτυρο

600 γρ. ζωμός κοτόπουλου

100 γρ. ελαιόλαδο

4 κρόκοι αβγών

Φρέσκα μυρωδικά, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο, σχοινόπρασο (τσάιβς), βασιλικός

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε τα τέσσερα ραβιόλι
Κόβουμε τα φύλλα της φρέσκια πάστας σε τετράγωνα κομμάτια των 12 εκ.

Βάζουμε στο κέντρο τους από ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί και λίγα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Αλείφουμε με ένα πινέλο την περίμετρο της πάστας και βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε φέτες.

Τη σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και την αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Την περνάμε από το μπλέντερ και την πολτοποιούμε.

Αφήνουμε τον πολτό να κρυώσει και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών.

Όπως είναι το μίγμα, το βάζουμε σε σκεύος του μπεν-μαρί και το δουλεύουμε με το σύρμα των αβγών, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σάλτσα.

Βράζουμε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό.

Τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όπου έχουμε προηγουμένως «μαράνει» τα μυρωδικά.

Τα σερβίρουμε στο πιάτα, τα συνοδεύουμε με τον πουρέ της κόκκινης πιπεριάς και τα διακοσμούμε με τις σταγόνες του pesto, δημιουργώντας μια ροζέτα γύρω γύρω στο πιάτα.

Ραβιόλι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί σε σαμπαγιον κόκκινης πιπεριάς: Eστιατόριο Vive Mar, σεφ Μιχάλης Ντουvέτας.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.