Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
16 πράσινες πιπεριές (ψημένες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους)
4 φλιτζ. ανθότυρο
5 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Αλεύρι
Καλαμποκέλαιο
Ζωμός ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα (ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα)
10 μέτριες ντομάτες (ψημένες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες)
125 ml λάδι
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τυρί και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα χτυπάμε και τους κρόκους με μια πρέζα αλάτι και κατόπιν τους αναμιγνύουμε μέσα στα ασπράδια, χτυπώντας ελαφρά.
Βουτάμε τις πιπεριές στο αβγό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα μέσα στο ζωμό της ντομάτας.
Ζωμός ντομάτας
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε ντομάτες, ξίδι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Κατόπιν ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν οι ντομάτες.