Follow us

Γλυκός πουρές πατάτας με βανίλια του Ferran Adria

Ο Dalί, ο Picasso και ο Warhol θα υπέγραφαν με ενθουσιασμό τα πιάτα του. Ο πιο δημιουργικός σεφ του πλανήτη είναι ένας αληθινός σουπερστάρ, με φανατικούς οπαδούς, αλλά και πολέμιους. Κλείστε από τώρα τραπέζι στο εστιατόριό του Εl Βυllί, στην Ισπανία.

Γλυκός πουρές πατάτας με βανίλια  του Ferran Adria

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Πουρές

200 γρ. πατάτες

130 γρ. βούτυρο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

40 γρ. ζάχαρη

1 κάψα βανίλιας

Αλάτι

Κρέμα αβγού

1 κρόκος αβγού

12 γρ. ζεστό νερό

1 γρ. ζάχαρη

Διάφορα

4 κάψες βανίλιας

Παρασκευή

Πουρές
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια.

Τις σκεπάζουμε με κρύο νερό για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά και τις στεγνώνουμε.

Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ στις πιο μικρές τρύπες.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο (μαλακό) και την κρέμα, ανακατεύοντας καλά.

Ανοίγουμε την κάψα της βανίλιας, προσθέτουμε τους σπόρους της και τη ζάχαρη στον πουρέ και συνεχίζουμε την ανάμιξη, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Κρέμα αβγού
Χτυπάμε τον κρόκο σε μεταλλικό δοχείο δίπλα σε φλόγα, χωρίς όμως να το ακουμπάμε πάνω της.

Όταν ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε έπειτα λίγο λίγο το ζεστό νερό, καθώς ο κρόκος θα γίνεται σαν κρέμα.

Φινάλε
Σερβίρουμε στο πιάτο τον πουρέ, τον αλατίζουμε και από πάνω προσθέτουμε ένα κορδόνι κρέμα αβγού.

Το σερβίρουμε μαζί με μια κάψα βανίλιας, για να δυναμώσουμε το άρωμα που θα νιώσουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.