Follow us

Tempura αστακού

Japan lovers, ακονίστε τα τσοπ – στικ σας! Το ΕΥ παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την Eat Coutoure του γιαπωνέζικου fusion. Ο top σεφ της Hyatt Osamu «Fuji» Fujita, προσφέρει σπονδές στον ουρανίσκο του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Tempura αστακού

Υλικά

Υλικά (για 1 άτομο)

1 μικρός αστακός

4-5 σπαράγγια (κομμένα στα δύο)

4-5 μανιτάρια (απλά ή shiitake)

1 μελιτζάνα (σε ροδέλες)

1 κρεμμύδι (σε ροδέλες)

Κουρκούτι της Tempura

2 φλιτζ. νερό

1 κρόκος αβγού

2/5 του φλιτζ. αλεύρι

Λάδι για το τηγάνισμα (70% ελαιόλαδο και 30% σουσαμέλαιο)

Παρασκευή

Βράζουμε τον αστακό.

Μόλις κοκκινίσει, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφαιρούμε το κρέας του (είναι ακόμη ωμό) και κρατάμε το κέλυφος.

Ψιλοκόβουμε το κρέας σε κυβάκια (μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ζάρι).

Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok μέχρι τους 180°C.

Βουτάμε στο κουρκούτι τα κομμάτια του αστακού και τα λαχανικά και μετά τα τηγανίζουμε στο wok.

(Για σωστό τηγάνισμα, τα κομμάτια πρέπει να «κολυμπούν» στο λάδι).

Σερβίρουμε μέσα στο κέλυφος του αστακού και συνοδεύουμε με ρύζι στον ατμό.

Κουρκούτι της τεμπούρα
Αναμιγνύουμε το νερό με τον κρόκο των αβγών και ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.