X

Λιγκουίνι με καλαμαράκι, ρόκα και βασιλικό

Εξωτικές, έθνικ, μεσογειακές… Οκτώ al dente καλλονές για τα πιρούνια σας μόνο!

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1/2 κιλό λιγκουίνι

1 κιλό φρέσκο καλαμαράκι, καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (χωρίς φύτρο)

1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά

1 λεμόνι

120 γρ. καλαματιανές ελιές χωρίς κουκούτσι, χονδροκομμένες

20 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, χονδροκομμένα

2 ματσάκια ρόκα (μόνο το φύλλα)

Χονδρό αλάτι (θαλασσινό)

Παρασκευή

Βάζουμε το καλαμαράκι, το σκόρδο, το πιπέρι και 60 γρ.

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σκεπάζουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ταψάκι, ρίχνουμε 2 κουτ.

του γλυκού ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε το λιγκουίνι al dente σε αλατισμένο νερό (6-7 λεπτά) και το σουρώνουμε.

Από την φλούδα λεμονιού αφαιρούμε μόνο το κίτρινο μέρος και την τεμαχίζουμε σε στενές μικρές λωρίδες.

Στύβουμε το λεμόνι και το κρατάμε στο πλάι Σουρώνουμε το καλαμαράκι

Ζεσταίνουμε καλά 3 κουτ.

του γλυκού ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το καλαμαράκι και σοτάρουμε σε ανεβασμένη φωτιά εωσότου μαλακώσει Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το χυμό του λεμονιού, τη φλούδα του, τις ελιές, τα φύλλα του βασιλικού, τη ρόκα και το λιγκουίνι.

Κρατάμε το σκεύος πάνω από τη φωτιά, εωσότου ζεσταθούν όλα τα υλικά και μαραθεί η ρόκα.

Αλατίζουμε, σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά μεγάλα πιάτα και στολίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά, προσθέτοντας, αν θέλουμε, λίγες σταγόνες παρθένο ελαιόλαδο.

Θαλασσινή φρεσκάδα και μυρωδικά, σε μια τραγανή μακαρονάδα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.