Υλικά
Υλικά (6-8 μερίδες)
20 μεγάλες τορτίγιες
1 φλιτζ. κομμάτι αρνιού, βρασμένο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. κομμάτι κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
120 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Καλαμποκέλαιο
Κόκκινη σάλτσα
4 πιπεριές Φλώρινας, πλυμένες
1-2 σκ. σκόρδο ψημένες
Ταμπάσκο (προαιρετικώς)
Αλάτι
Πράσινη σάλτσα
10 πιπεριές-κέρατο, πλυμένες
1 πιπεριά χαλαπένιο
κ.γλ. φρέσκο κόλιαντρο
1 σκ. σκόρδο
1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο
Παρασκευή
Γεμίζουμε 10 τορτίγιες με αρνί και 10 με κοτόπουλο.
Τις τυλίγουμε σφιχτά και τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι.
Μετά, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βουτάμε τις φλαούτας από τη μια μεριά στην πράσινη σάλτσα και από την άλλη στην κόκκινη και στο κέντρο ρίχνουμε κρέμα γάλακτος (με αυτόν τον τρόηο οι φλαούτας μοιάζουν με μεξικάνικη σημαία).
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Κόκκινη σάλτσα
Μουσκεύουμε τις πιπεριές για 15 λεπτά σε καυτό νερό.
Αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και τις περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το σκόρδο.
Αλατίζουμε, βάζουμε ταμπάσκο ανάλογα με την κάψα που θέλουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να πάρουμε μια πυκνή και ρευστή σάλτσα.
Πράσινη σάλτσα
Βράζουμε τις πιπεριές-κέρατο μαζί με το σκόρδο σε λίγο αλατισμένο νερό.
Τις περνάμε μαζί με το σκόρδο, τη χαλαπένιο και το αβοκάντο από το μπλέντερ, για να πάρουμε κρεμώδες μίγμα.