Follow us

Λαβράκι μαγειρεμένο στον ατμό του sake με ξηρή σάλτσα miso

Λαβράκι μαγειρεμένο στον ατμό του sake με ξηρή σάλτσα miso

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 τμχ. (περίπου 550 γρ.), ολόκληρα άγρια (πελαγίσια) λαβράκια χωρίς εντόσθια, καθαρισμένα και χωρίς το δέρμα τους

8 μεγάλες μύτες σπαραγγιών (καθαρισμένες)

150 γρ. φρέσκα μπιζέλια (με καθαρισμένες άκρες)

8 τμχ. ανθοί μπρόκολου

8 φέτες κολοκυθιού (πάχους 1 εκ., κοπή εγκάρσια)

20 ml σάκε

2 κ.σ. χυμός Yuzu

2 κ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξηρή σάλτσα λευκής miso

Λίγα chips σκόρδου

1 πρέζα chives (φρεσκοκομμένα)

Αλάτι από το Malden

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ατμομάγειρας

Παρασκευή

Κόβουμε κάθε φιλέτο λαβράκι σε τρία κομμάτια, καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι σε όλη την επιφάνεια του ψαριού (όχι πάρα πολύ, αφού η miso περιέχει αλάτι).

Τοποθετούμε το ψάρι σε δίσκο και ραντίζουμε ελαφρά με sake (κρασί από ρύζι).

Εφαρμόζουμε την ίδια μέθοδο με το sake και στα λαχανικά.

Τοποθετούμε το ψάρι στον ατμομάγειρα μαζί με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού) ή μέχρι το λαυράκι να έχει μαγειρευτεί πλήρως (η σάρκα του πρέπει να θρυματτίζεται εύκολα, όταν το πιάνουμε με τα chopsticks).

Σβήνουμε τη συσκευή και αφήνουμε το ψάρι να τελειώσει στη θερμοκρασία του μέχρι να ξεκουραστεί.

Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μετρίως ζεστό πιάτο και περιχύνουμε με το χυμό Yuzu και το ελαιόλαδο.

Στο μεταξύ, καρυκεύουμε ελαφρά το λαβράκι με την ξηρή λευκή miso, αφήνοντας το υπόλοιπο καρύκευμα να γίνει στο πιάτο.

Τελειώνουμε, προσθέτοντας φρεσκοκομμένα chives (κόψτε τα όσο φρέσκα γίνεται, θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά) και τα chips σκόρδου.

Η κομψότητα, η φινέτσα και η απόλυτη ισορροπία χαρακτηρίζουν το καινούριο αυτό πιάτο του Nobu Matsuhisa.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.