ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σπιτική Μαγιονέζα

Ο πιο νόστιμος ίσως τρόπος να απολαύσεις τον μπακαλιάρο, σε τραγανά λουκουμαδάκια, βουτηγμένα σε σπιτική μαγιονέζα, με κάππαρη και μαϊντανό.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο

1 κουτάκι ξανθιά μπίρα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 γεμάτο κ.γλ. κορν φλάουρ

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τη μαγιονέζα

2 κρόκους αβγών

1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξίδι

1 πολύ κοφτό κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

250 ml σπορέλαιο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κάππαρη στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για τη μαγιονέζα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το λεμόνι και χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη, να ενοποιηθούν τα υλικά.

Σε λεπτή κλωστή, ρίχνουμε το λάδι, χτυπώντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να δέσει η μαγιονέζα.

Στο τέλος προσθέτουμε την κάππαρη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Για τους λουκουμάδες, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μπίρα, το αλεύρι, το μπέικιν και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.

Διαλύουμε σε ίνες τον μπακαλιάρο με τα χέρια μας και τον προσθέτουμε στον χυλό μαζί με τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο (μπορούμε να βάλουμε επιπλέον μυρωδικά, όπως μαραθόσπορο σπασμένο στο γουδί, ρίγανη, μαντζουράνα ή μαϊντανό).

Γεμίζουμε ως τη μέση με σπορέλαιο μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές από το μίγμα. Προσοχή! Για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, βάζουμε λίγους λίγους τους λουκουμάδες.

Τους γυρίζουμε με δυο πιρούνια από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με τη μαγιονέζα.

Tip

Με 1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για ψάρι θα έχουμεπερισσότερο άρωμα: μπορούμε να πασπαλίσουμε με το μίγμα τους λουκουμάδες αφού τους τηγανίσουμε.

Επίσης...

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Γιουβέτσι με Ψαρικά

Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι με ψαρικά.

Περισσότερα από

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Φάβα με Μπαλσάμικο και Χταπόδι Ψητό

Μία θαυμάσια συνταγή για φάβα με μπαλσάμικο και ψητό χταπόδι.

Γαρίδες Κρασάτες, Αρωματικές

Η συνταγή για τις πιο αρωματικές, κρασάτες γαρίδες.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Φιλέτο Λαβράκι με Πικάντικη Σάλτσα

Μία νόστιμη συνταγή για λαβράκι με πικάντικη σάλτσα.

Λαβράκι στο Χαρτί με Σαλάτα Παντζαριών

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο λαβράκι με σαλάτα παντζαριών στη λαδόκολλα.

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.