ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σπιτική Μαγιονέζα

Ο πιο νόστιμος ίσως τρόπος να απολαύσεις τον μπακαλιάρο, σε τραγανά λουκουμαδάκια, βουτηγμένα σε σπιτική μαγιονέζα, με κάππαρη και μαϊντανό.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο

1 κουτάκι ξανθιά μπίρα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 γεμάτο κ.γλ. κορν φλάουρ

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τη μαγιονέζα

2 κρόκους αβγών

1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξίδι

1 πολύ κοφτό κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

250 ml σπορέλαιο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κάππαρη στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για τη μαγιονέζα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το λεμόνι και χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη, να ενοποιηθούν τα υλικά.

Σε λεπτή κλωστή, ρίχνουμε το λάδι, χτυπώντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να δέσει η μαγιονέζα.

Στο τέλος προσθέτουμε την κάππαρη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Για τους λουκουμάδες, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μπίρα, το αλεύρι, το μπέικιν και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.

Διαλύουμε σε ίνες τον μπακαλιάρο με τα χέρια μας και τον προσθέτουμε στον χυλό μαζί με τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο (μπορούμε να βάλουμε επιπλέον μυρωδικά, όπως μαραθόσπορο σπασμένο στο γουδί, ρίγανη, μαντζουράνα ή μαϊντανό).

Γεμίζουμε ως τη μέση με σπορέλαιο μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές από το μίγμα. Προσοχή! Για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, βάζουμε λίγους λίγους τους λουκουμάδες.

Τους γυρίζουμε με δυο πιρούνια από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με τη μαγιονέζα.

Tip

Με 1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για ψάρι θα έχουμεπερισσότερο άρωμα: μπορούμε να πασπαλίσουμε με το μίγμα τους λουκουμάδες αφού τους τηγανίσουμε.

Επίσης...

Γεμιστά με Ψάρι

Η συνταγή για γεμιστά με ψάρι.

Γαλέος με Σπανάκι και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο γαλέο με σπανάκι και ντομάτα.

Περισσότερα από

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Τσιπούρες στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τσιπούρες στο φούρνο.

Φιλέτο Ψαριού με Ζυμαρικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού με λαχανικά.

Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

Μπακαλιάρος Στιφάδο, στο Φούρνο

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο στιφάδο.

Ψάρι με Αγκινάρες

Η πιο νόστιμη συνταγή για ψάρι με αγκινάρες.

Μπακαλιάρος με Χόρτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο.

Πέρκα με Σάλτσα Μουστάρδας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με σάλτσα μουστάρδας.