ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιτάρια Γεμιστά με Λιαστές Ντομάτες και Κατσικίσιο Τυρί

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

Υλικά για 24 μανιτάρια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμμένο

100 γρ. κατσικίσιο τυρί

4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

24 φρέσκα μικρά στρογγυλά μανιτάρια

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και κρατήστε τα για τη γέμιση.

Σοτάρετε τα κεφάλια των μανιταριών σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερώστε τα.

Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 7'-8', μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τον κόλιαντρο. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό και ανακατέψτε.

Κρατήστε 4 κουταλιές από το μείγμα και ανακατέψτε το υπόλοιπο με το κατσικίσιο τυρί.

Γεμίστε τα μανιτάρια και ψήστε τα ελάχιστα κάτω από το γκριλ. Μοιράστε στα ψημένα μανιτάρια το μείγμα που κρατήσατε και σερβίρετε.

Tip

Διαλέξτε σφιχτά, ομοιόμορφα στρογγυλά μανιτάρια, άσπρα ή καφέ. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάστε 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.