ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαύρος σε Αμπελόφυλλα

ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Υλικά

½ κιλό γαύρο

16 αμπελόφυλλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

½ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

2 ντομάτες σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Φιλετάρετε τα ψάρια και βάλτε τα με τη σειρά σε ένα βαθύ σκεύος.

Αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε τα με την πάπρικα, τον άνηθο και τον δυόσμο.

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και περιχύστε τα ψάρια. Αφήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο για 20'.

Βράστε τα αμπελόφυλλα για 2'-3', στραγγίξτε τα, μοιράστε τον γαύρο επάνω τους και τυλίξτε τα σε ρολό. Στρώστε στο ταψί τις ντομάτες και βάλτε από πάνω με τη σειρά τα τυλιγμένα ψάρια.

Περιχύστε τα με τη μαρινάδα που περίσσεψε και ψήστε τα στον φούρνο στους 200°C για 10'. Πασπαλίστε τα με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και συνοδέψτε με φέτες λεμονιού.

Tip

Γαύρος ή σαρδέλες είναι τα πιο ταιριαστά για τη συνταγή.

Επίσης...

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Περισσότερα από

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.

Γαρίδες με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για γαρίδες με κεφαλοτύρι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.