ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαύρος σε Αμπελόφυλλα

ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Υλικά

½ κιλό γαύρο

16 αμπελόφυλλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

½ κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

2 ντομάτες σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Φιλετάρετε τα ψάρια και βάλτε τα με τη σειρά σε ένα βαθύ σκεύος.

Αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε τα με την πάπρικα, τον άνηθο και τον δυόσμο.

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και περιχύστε τα ψάρια. Αφήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο για 20'.

Βράστε τα αμπελόφυλλα για 2'-3', στραγγίξτε τα, μοιράστε τον γαύρο επάνω τους και τυλίξτε τα σε ρολό. Στρώστε στο ταψί τις ντομάτες και βάλτε από πάνω με τη σειρά τα τυλιγμένα ψάρια.

Περιχύστε τα με τη μαρινάδα που περίσσεψε και ψήστε τα στον φούρνο στους 200°C για 10'. Πασπαλίστε τα με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και συνοδέψτε με φέτες λεμονιού.

Tip

Γαύρος ή σαρδέλες είναι τα πιο ταιριαστά για τη συνταγή.

Επίσης...

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Τηγανητό Ρύζι με Γαρίδες και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι.