Follow us

Pre Christmas γευσιγνωσίες στην κάβα Alfa sigma

Κρασιά και ζεστά cocktails μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών σε απόσταση αναπνοής από το στολισμένο Σύνταγμα. Η ενημερωμένη κάβα του κέντρου, η Alfa sigma διοργανώνει χριστουγεννιάτικες γευσιγνωσίες και μας προσκαλεί να τις απολαύσουμε...

Pre Christmas γευσιγνωσίες στην κάβα Alfa sigma

Μπαίνουμε σιγά σιγά στις πιο όμορφες μέρες του χρόνου, μέρες που μας προδιαθέτουν για βόλτες με φίλους και για δοκιμές cocktail και ποτών. Η κάβα Alfa Sigma για να ανεβάσει την εορταστική ατμόσφαιρα μας καλεί σε δυο πολύ ωραίες γευσιγνωσίες το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.

Στην πρώτη γευσιγνωσία την τιμητική του έχει το κρασί. Από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. θα μπορείτε να δοκιμάσετε επιλεγμένες ετικέτες της οινοποιίας Μπουτάρη από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες και να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν για τα γιορτινά τραπέζια με έκπτωση 15%. Την ίδια μέρα στις 4 μ.μ. με 6 μ.μ. μαζί θα κάνουμε ένα οινικό ταξίδι ξεκινώντας με τα μυστικά της δοκιμής και συνεχίζοντας με την ανακάλυψη του νέου κρασιού της οικογένειας Μπουτάρη το Λευκό Γράμμα. Τα επόμενα κρασιά που θα έρθουν στα ποτήρια μας είναι τα Μοσχοφίλερα, τρεις διαφορετικές ετικέτες, τρεις διαφορετικές φιλοσοφίες για να εμβαθύνουμε στην δημοφιλή ελληνική ποικιλία και να γνωρίσουμε τις δυνατότητες της. Μετά κάνουμε απόβαση στην Κρήτη με το Φανταξομέτοχο και τις δυο νέες ετικέτες Scalarea ερυθρό και λευκό. Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με δυο πολύ ενδιαφέρουσα κρασιά το Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο χωρίς θειώδη.

Pre Christmas γευσιγνωσίες στην κάβα Alfa sigma

Το επόμενο ραντεβού στις 21 Δεκεμβρίου είναι συναρπαστικό και ότι πρέπει καθώς θα μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Η νεοσύστατη Ελληνική εταιρεία ποτών Pony and Jigger θα μας μυήσει στο πρώτο spirit από Μαχλέπι. Ένα φοβερό ποτό που μοσχοβολάει Χριστούγεννα και θα το γευτείτε σε μια παραλλαγή του απόλυτου γιορτινού cocktail του Egg Nog. Οι άνθρωποι της Pony and Jigger θα είναι εκεί από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. για να δημιουργήσουν το πιο όμορφο σκηνικό.

Σημειώστε τις δυο ημερομηνίες και κάντε αυτές τις ημέρες κάτι διαφορετικό. Η είσοδος και η δοκιμή είναι ελεύθερη, ενώ και τις δυο μέρες θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί έκπληξη.

Alfa sigma, Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα, 2103211131

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.