ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ροδάκινα ποσέ σε γλυκό κρασί

Ροδάκινα ποσέ σε γλυκό κρασί

Υλικά

Για 8 άτομα
4 μεγάλα λευκόσαρκα ροδάκινα
3 ½ φλ. γλυκό λευκό κρασί
½ φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Για γαρνιτούρα: παγωτό βανίλια ή σαντιγί

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τρίβοντας για να βγει το χνούδι, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου. Λιώνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το βούτυρο και σοτάρουμε τα ροδάκινα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να πήζουν οι χυμοί τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη διαλυμένη στο κρασί και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη σάλτσα τους. Τα σερβίρουμε παγωμένα μαζί με παγωτό βανίλια ή με κρέμα σαντιγί.

Α. Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.