ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλύτερος Έλληνας sommelier 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης

Μετά από δύο απαιτητικές μέρες δοκιμασιών στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΒορΟινών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ελευθέριος κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό των Οινοχόων.

Καλύτερος Έλληνας sommelier 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης

Παρακολουθώ κάθε χρόνο τον διαγωνισμό για τον καλύτερο ‘Ελληνα sommelier, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Είναι αλήθεια ότι κάθε χρόνο το επίπεδο είναι πιο υψηλό και η οργάνωση όλο και καλύτερη. Ειδικότερα φέτος, οι Αλέξανδρος Μπουζίκας, Άρης Σκλαβενίτης και Ελευθέριος Χανιαλίδης, μέσα από τα εννιά στάδια γραπτών εξετάσεων και πρακτικών ασκήσεων στα οποία διαγωνίστηκαν για να φτάσουν στην τελική φάση, απέδειξαν πόσο σημαντική είναι η παρουσία του οινοχόου στην εστίαση.

Πολύ διαβασμένοι και συντονισμένοι, φρόντισαν έμπειρους κριτές και προέδρους εθνικών ενώσεων σομελιέ όπως η Michele Chantone (πρόεδρος ένωσης σομελιέ Μαρόκο), ο Giuseppe Vaccarini (Ιταλία), ο Dashamir Elezi (Αλβανία) και ο Florea Voica (Ρουμανία), οι οποίοι έπαιξαν το ρόλο των πελατών ενός εστιατορίου. Τους πρόσφεραν τον κατάλληλο καφέ Nespresso σύμφωνα με τα γούστα τους, συνδύασαν το σωστό νερό Pellegrino, σέρβιραν πολύ σωστά την σαμπάνια, ακολούθησαν την ιεροτελεστία για την μετάγγιση του παλαιωμένου οίνου, περιέγραψαν κρασιά και αποστάγματα που δοκίμασαν τυφλά, έκαναν διορθώσεις σε ετικέτες κρασιών, και βρήκαν τα ιδανικά ταίρια σε διαφορετικές ποικιλίες.

Τελικά, όμως, αυτός που ξεχώρισε και κέρδισε και ξένους και τους Έλληνες κριτές εξίσουν (Δημήτρης Γκουράβας, οινολόγος, Κωσταντίνος Λαζαράκης, master of wine, Λευτέρης Λαζάρους, ιδιοκτήτης Βαρούλκο, Μαρία Κατσούλη οινοχόος, Σωκράτης Ιωαννίδης, μέλος της πανελλήνιας ένωσης και Βασίλης Γαλανός, οινοδημοσιογράφος) ήταν ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, που θα μας αντιπροσωπεύσει στον πανευρωπαϊκό τελικό το 2023. Μέχρι τότε, του ευχόμαστε καλή προετοιμασία.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί