Follow us

Καλύτερος Έλληνας sommelier 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης

Μετά από δύο απαιτητικές μέρες δοκιμασιών στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΒορΟινών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ελευθέριος κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό των Οινοχόων.

Καλύτερος Έλληνας sommelier 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης

Παρακολουθώ κάθε χρόνο τον διαγωνισμό για τον καλύτερο ‘Ελληνα sommelier, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Είναι αλήθεια ότι κάθε χρόνο το επίπεδο είναι πιο υψηλό και η οργάνωση όλο και καλύτερη. Ειδικότερα φέτος, οι Αλέξανδρος Μπουζίκας, Άρης Σκλαβενίτης και Ελευθέριος Χανιαλίδης, μέσα από τα εννιά στάδια γραπτών εξετάσεων και πρακτικών ασκήσεων στα οποία διαγωνίστηκαν για να φτάσουν στην τελική φάση, απέδειξαν πόσο σημαντική είναι η παρουσία του οινοχόου στην εστίαση.

Πολύ διαβασμένοι και συντονισμένοι, φρόντισαν έμπειρους κριτές και προέδρους εθνικών ενώσεων σομελιέ όπως η Michele Chantone (πρόεδρος ένωσης σομελιέ Μαρόκο), ο Giuseppe Vaccarini (Ιταλία), ο Dashamir Elezi (Αλβανία) και ο Florea Voica (Ρουμανία), οι οποίοι έπαιξαν το ρόλο των πελατών ενός εστιατορίου. Τους πρόσφεραν τον κατάλληλο καφέ Nespresso σύμφωνα με τα γούστα τους, συνδύασαν το σωστό νερό Pellegrino, σέρβιραν πολύ σωστά την σαμπάνια, ακολούθησαν την ιεροτελεστία για την μετάγγιση του παλαιωμένου οίνου, περιέγραψαν κρασιά και αποστάγματα που δοκίμασαν τυφλά, έκαναν διορθώσεις σε ετικέτες κρασιών, και βρήκαν τα ιδανικά ταίρια σε διαφορετικές ποικιλίες.

Τελικά, όμως, αυτός που ξεχώρισε και κέρδισε και ξένους και τους Έλληνες κριτές εξίσουν (Δημήτρης Γκουράβας, οινολόγος, Κωσταντίνος Λαζαράκης, master of wine, Λευτέρης Λαζάρους, ιδιοκτήτης Βαρούλκο, Μαρία Κατσούλη οινοχόος, Σωκράτης Ιωαννίδης, μέλος της πανελλήνιας ένωσης και Βασίλης Γαλανός, οινοδημοσιογράφος) ήταν ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, που θα μας αντιπροσωπεύσει στον πανευρωπαϊκό τελικό το 2023. Μέχρι τότε, του ευχόμαστε καλή προετοιμασία.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.