Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μετά από τις περιπλανήσεις της στους αμπελώνες της Νέας Ζηλανδίας, της Χιλής και της Αργεντινής επέστρεψε και μας παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή της ποικιλίας του Ροδίτη.
Το Aperitto προέρχεται από αμπελώνες οργανικής καλλιέργειας, στην περιοχή Φυλιριά στη Γουμένισσα και η παραγωγή του βασίζεται στην προσεκτική διαλογή σταφυλιών, στην αυθόρμητη ζύμωση μέσα σε αμφορέα μαζί με την παρουσία των στεμφύλων για δυο μήνες. Χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, φυλάσσεται για πέντε μήνες σε παλαιά δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Το αποτέλεσμα είναι πορτοκαλί και σαγηνευτικό! Αρώματα περγαμόντου και κουμ κουάτ αναδύονται στο ποτήρι, μαζί με αυτά του κέδρου και ξύσματος πορτοκαλιού. Το στόμα είναι πλούσιο και γευστικό, με δροσερή οξύτητα και την παρουσία τανινών να δίνει ρυθμό στη μακρά επίγευση.
Τολμήστε να κάνετε γευστικούς συνδυασμούς με πιάτα, στα οποία πρωταγωνιστεί η μελιτζάνα, αλλά και με ελληνικές χαρακτηριστικές γεύσεις, όπως είναι τα γεμιστά και τα ντολμαδάκια…