Follow us

Gramina…μια άλλη Σαντορίνη

Αυτή η Σαντορίνη βγάζει μια πρωτόγνωρη φινέτσα. Η μύτη είναι πληθωρική, κομψή και πλούσια και το στόμα αναπτύσσει πολύ ωραίες αλμυρές και βουτυράτες νότες…

Gramina…μια άλλη Σαντορίνη

To οινοποιείο Vassaltis έχει φέρει σύγχρονο αέρα στο νησί του Ασύρτικου. Το ίδιο το οινοποιείο βγάζει κάτι σημερινό, μοντέρνο και λιτό σε κάθε χώρο του, από την παραγωγή μέχρι την παλαίωση. Στη περίπτωση, όμως, των κρασιών ο φρέσκος χαρακτήρας και οι καινοτόμες προσεγγίσεις είναι ακόμα πιο έντονες. Οι ετικέτες παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η νέα άφιξη, το λευκό Gramina από Ασύρτικο.

Gramina…μια άλλη Σαντορίνη

Πρόκειται για μια cuvée εκδοχή της Σαντορίνης, που προκύπτει κάθε χρόνο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι. Οι οινολόγοι και η ομάδα του οινοποιείου, περίπου είκοσι άτομα, τρυγάνε στις 5:30 το πρωί και λαμβάνουν τον πρώτο μούστο στις 9:30. Ο έλεγχος των συνθηκών συνεχίζεται στην οινοποίηση. Στο τέλος, έχουμε παραμονή δώδεκα μηνών στη δεξαμενή με τις οινολάσπες και μετά, οκτώ μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και μοναδικό.
Αυτή η Σαντορίνη βγάζει μια πρωτόγνωρη φινέτσα. Η μύτη είναι πληθωρική, κομψή και πλούσια και το στόμα αναπτύσσει πολύ ωραίες αλμυρές και βουτυράτες νότες. Η επίγευση είναι μεγάλη, με ωραίες νύξεις από ορυκτά και φρούτα. Σίγουρα είναι ένα κρασί για να συνοδεύσεις λιπαρά και έντονα πιάτα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.