To οινοποιείο Vassaltis έχει φέρει σύγχρονο αέρα στο νησί του Ασύρτικου. Το ίδιο το οινοποιείο βγάζει κάτι σημερινό, μοντέρνο και λιτό σε κάθε χώρο του, από την παραγωγή μέχρι την παλαίωση. Στη περίπτωση, όμως, των κρασιών ο φρέσκος χαρακτήρας και οι καινοτόμες προσεγγίσεις είναι ακόμα πιο έντονες. Οι ετικέτες παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η νέα άφιξη, το λευκό Gramina από Ασύρτικο.
Πρόκειται για μια cuvée εκδοχή της Σαντορίνης, που προκύπτει κάθε χρόνο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι. Οι οινολόγοι και η ομάδα του οινοποιείου, περίπου είκοσι άτομα, τρυγάνε στις 5:30 το πρωί και λαμβάνουν τον πρώτο μούστο στις 9:30. Ο έλεγχος των συνθηκών συνεχίζεται στην οινοποίηση. Στο τέλος, έχουμε παραμονή δώδεκα μηνών στη δεξαμενή με τις οινολάσπες και μετά, οκτώ μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και μοναδικό.
Αυτή η Σαντορίνη βγάζει μια πρωτόγνωρη φινέτσα. Η μύτη είναι πληθωρική, κομψή και πλούσια και το στόμα αναπτύσσει πολύ ωραίες αλμυρές και βουτυράτες νότες. Η επίγευση είναι μεγάλη, με ωραίες νύξεις από ορυκτά και φρούτα. Σίγουρα είναι ένα κρασί για να συνοδεύσεις λιπαρά και έντονα πιάτα.