Follow us

Ένα «Μπλε Τρακτέρ» για τη Σαρακοστή

Τρεις λευκές ποικιλίες, ένα λευκό σίκουελ ή αλλιώς, ένα ιδιαίτερο και πληθωρικό κρασί, που αξίζει να δοκιμάσουμε και να το συνδυάσουμε με τα καλούδια της Σαρακοστής…

Ένα «Μπλε Τρακτέρ» για τη Σαρακοστή

Το κτήμα Κυρ- Γιάννη πριν από λίγο καιρό μας σύστησε ένα κρασί αφιερωμένο στον Έλληνα Αμπελουργό, το «Μπλε Τρακτέρ». Το ερυθρό κρασί από τις τρεις σπουδαίες ποικιλίες (cabernet sauvignon, syrah, merlot) μπήκε εύκολα στο τραπέζι μας, αφού τα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών συνδυάστηκαν αμέσως με πολλά μαγειρευτά με κόκκινες σάλτες και ψητά κρέατα.
Αυτή τη φορά, η ομάδα του κτήματος επιστρέφει βγάζοντας στην αγορά το αδελφάκι του, τo λευκό «Μπλε Τρακτέρ». Και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε την ένωση τριών σημαντικών ποικιλιών, βλέπε ασύρτικο, viognier και chardonnay. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών από τις ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. H συνεργασία των ποικιλιών μέσα στη φιάλη είναι εξαιρετική.

Ένα «Μπλε Τρακτέρ» για τη Σαρακοστή

Μόλις δοκιμάσεις το λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί, αρχίσουν να γαργαλάνε τη μύτη και τον ουρανίσκο ωραία αρώματα από ροδάκινα, βερίκοκο και αχλάδια. Το στόμα είναι ιδιαίτερα γεμάτο, με πολύ ωραία οξύτητα, που πάει γάντι με όλα τα θαλασσινά και ψάρια της εποχής. Δοκιμάστε το σίγουρα με μια γαριδομακαρονάδα, με μύδια τηγανητά, με ψαρόσουπα, με οποιαδήποτε ωμά ψαρικά και όστρακα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.