Στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival, που κατέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, δοκιμάσαμε ένα καινούργιο κρασί, τη Γοργόνα, με πολλές ιδιαιτερότητες.
Η Γοργόνα είναι το πρώτο “αστικό” κρασί, καθώς προέρχεται από τους αμπελώνες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στον χώρο του παλιού μηχανουργείου της πόλης. Η φύτευση του ξεκίνησε το 2013 και η καλλιέργεια του στηρίζεται στους κατοίκους της γειτονιάς.
Το αποτέλεσμα έχει πολύ ενδιαφέρον. Στη δοκιμή της Γοργόνας, το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι προέρχεται από την ποικιλία Ρομπόλα, τη γνωστή γηγενή ποικιλία της Κεφαλονιάς. Η προσαρμογή της στη Θεσσαλονίκη είχε επιτυχία. Το κρασί βγάζει ωραίες νότες εσπεριδοειδών και το στόμα είναι γεμάτο, ιδανικό για να σταθεί δίπλα σε αγαπημένα πιάτα που συνηθίζονται στη συμπρωτεύουσα, όπως είναι τα ντολμαδάκια.
Με την ίδια επωνυμία κυκλοφορεί και Μαλαγουζιά, ενώ ετοιμάζονται και ερυθρές οινοποιήσεις.