Follow us

Tα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Την Κυριακή 22 Μαίου, το King George θα μυρίσει Aιγαίο! Βάλτε το στο πρόγραμμα, γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθείτε τετ α τετ με τους οινοπαραγωγούς του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου…

Tα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Θα είναι όλοι εκεί και θα μας ταξιδέψουν αρωματικά και γευστικά, μέσα από μοναδικά στο είδος τους κρασιά, στην Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Σαντορίνη, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Σάμο, τη Ρόδο και τη Χίο. Πέρα από το ασύρτικο, που θα μπορέσουμε να τσεκάρουμε σε διάφορες μορφές και από διαφορετικούς παραγωγούς (από τον Καραμολέγκο, την Γαία Οινοποιητική, τον Τσέλεπο- Κάναβα Χρυσού, το κτήμα Αργυρού, τον Σιγάλα, τον Γαβαλά, την Santo και τον πιο καινούριο Βασσάλτη), θα δοκιμάσουμε και άλλες πολύ ιδιαίτερες και σπάνιες ποικιλίες, για παράδειγμα το φωκιανό από τους Αμπελώνες Αφιανέ, το χυδηριώτικο από τον Μεθυμναίο οίνο, την μονεμβασιά από το Οινοποιείο Μωραΐτη. Θα δούμε εμβληματικά οινοποιεία, όπως είναι η ΕΟΣ Σάμου, η οινοποιητική Μπουτάρη, η Cair Ρόδος και η Limnos Organic καθώς και πολύ ενδιαφέροντες οινοπαραγωγούς -βλέπετε Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, Κελάρια Ικαρίας, κτήμα Καρίμαλη, Νόπερα, οινοποιείο Βακάκη και οινοποιείο Γκάραλη. Είναι, πράγματι, πάρα πολλοί και αυτό κάνει την οινική εμπειρία ακόμα πιο ιντριγκαδόρικη. Θα έχουμε, όμως, όλη την Κυριακή για να μπορέσουμε να τα δοκιμάσουμε: από τις 12 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.