Follow us

Μια αφρώδης "Παράγκα" για τις γιορτές

To Κτήμα Κυρ-Γιάννη έχει αποδείξει ότι μπορεί και κάνει δυναμικές και συχνά ανατρεπτικές κινήσεις, σε ό,τι αφορά τα κρασιά του.

Μια αφρώδης "Παράγκα" για τις γιορτές

Η πιο πρόσφατη απόδειξη, το νέο του αφρώδες. Πρόκειται για την αγαπημένη ξηρή Παράγκα, που έγινε αφρώδες! Στην επίσημη πρώτη εμφάνισηή της, «κατέβηκε» με τρίκυκλο ποδήλατο και «οδηγό» τον ίδιο τον Στέλιο Μπουτάρη! Το Παράγκα Sparkling Pop Up (Bike) Bar, όπως το ονόμασαν το περίεργο όχημα, κυκλοφορεί σε διάφορα σημεία της πόλης και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο… Σερβίρει το αφρώδες Παράγκα από τις ποικιλίες ξινόμαυρο, μοσχάτο και chardonnay και δημιουργεί γιορτινό mood.
Πολύπλοκα αρώματα τροπικών φρούτων, λουλουδιών, εσπεριδοειδών και brioche ενισχύονται από τις ντελικάτες φυσαλίδες. Το στόμα είναι ευχάριστο, δροσερό και κομψό, ιδανικό για να φλερτάρει με τα ορεκτικά των γιορτών ή για να σταθεί δίπλα σε πανετόνε, τσουρέκι και μακαρόν.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.