Follow us

Ανοιχτές Πόρτες 2015: μεθυστικό week end

Μια από τις πιο σημαντικές ετήσιες οινικές στιγμές, μόλις έφτασε. Ετοιμαστείτε για το πιο μεθυστικό Σαββατοκύριακο. Τόσο στις 9 Μαΐου Σάββατο, όσο και στις 10 Μαΐου, Κυριακή, όλα τα οινοποιεία της χώρας, θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους και θα μας περιμένουν, οι περισσότεροι με οργανωμένες γευστικές δοκιμές και ξεναγήσεις και μερικοί με ακόμα πιο ιδιαίτερες προτάσεις.

Ανοιχτές Πόρτες 2015: μεθυστικό week end

Για να πάρετε μια ιδέα:
Το κτήμα Αβαντίς, στην Εύβοια, έχει ετοιμάσει ειδικές καταστάσεις και γευσιγνωσίες που σίγουρα θα συζητηθούν. Συγκεκριμένα το Σάββατο, ο γνωστός οινοδημοσιογράφος Σίμος Γεωργόπουλος, θα ηγηθεί της δοκιμής των βαρελιών Αβαντίς Collection 2011, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παρουσία κόσμου, με σκοπό να επιλεγούν τα τελικά χαρμάνια για το αντίστοιχο κρασί. Καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον που έχει το γεγονός να μπορείς να συμμετέχεις στην επιλογή ενός κρασιού τέτοιου βεληνεκούς, όπως το Αβαντίς Collection. Έτσι, δυνατή είναι και η δεύτερη δοκιμή την Κυριακή, με τίτλο "οι πενήντα αποχρώσεις του Syrah", από τους Wine Commanders, Γιάννη Καρακάση και Γρηγόρη Μιχαήλ.

Ανοιχτές Πόρτες 2015: μεθυστικό week end

Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε, ότι στο κτήμα θα τρέχουν παιδικές δραστηριότητες, όπως ο κρυμμένος θησαυρός στο αμπέλι, μαγειρική από τον αγαπημένο σεφ Βασίλη Καλλίδη, διαγωνισμός μαγειρικής, γευστική δοκιμή όλων των κρασιών, δημιουργία cocktails και φυσικά προσφορές στα Lenga Wine Spa, όπως το εκπληκτικό serum, από σταφύλια του κτήματος.
Για όσους βρίσκονται, ή βρεθούν βόρεια, η οινοποιεία Τσάνταλη, εκτός από τις πόρτες στο χώρο παραγωγής, ανοίγει και τις πόρτες…των τζιπ και προτείνει μια εμπειρία, που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, το Rapsani Wine Adventure. Οι τυχεροί που θα συμμετέχουν θα ανακαλύψουν τον αμπελώνα της Ραψάνης με έναν εναλλακτικό τρόπο. Θα ανέβουν στον Όλυμπο με ειδικά εξοπλισμένα τζιπ, απολαμβάνοντας το μαγικό τοπίο και παράλληλα ανακαλύπτοντας το ξεχωριστά αμπελοτόπια της περιοχής. Το πρόγραμμα έχει και συνέχεια, που περιλαμβάνει (εννοείται) δοκιμή κρασιών και μάλιστα από την δεξαμενή και επίσκεψη στο μουσείο Αμπέλου και Οίνου της Ραψάνης.

Τώρα, για όσους είναι Νάουσα, Κρήτη, Σαντορίνη και Αθήνα μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται από τα οινοποιεία Μπουτάρη. Για πρώτη φορά, η γνωστή εταιρεία δίνει την δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να δοκιμάσουν εκτός από τις τρέχουσες χρονιές, τα παλαιωμένα κρασιά τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν τα είκοσι χρόνια ωρίμανσης. Φανταστείτε την μοναδική εμπειρία να σερβίρονται στα ποτήρια σας ξινόμαυρα, ασύρτικα και άλλες ποικιλίες πολλών ετών...
Με αυτά σαν πρώτο μπούσουλα, κάντε κι εσείς την έρευνά σας και περάστε μερικές απολαυστικές ώρες.

Τηλέφωνα: Κτήμα Αβαντίς: 22210 55350, Οινοποιεία Τσάνταλη: 23990 76170, Οινοποιία Μπουράρη: 2106605200

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.