Follow us

Και Μετά… ένα διαφορετικό κρασί

Πιστεύετε ότι ξέρετε καλά την ποικιλία Μαλαγουζιά; Σκεφτείτε το και μετά δοκιμάστε τη νέα πρόταση του Παύλου Αργυρόπουλου και του Ανδρέα Πάντου, των δυο καταξιωμένων οινολόγων του κτήματος Πιερία Ερατεινή στον Κολινδρό, το κρασί "Μετά".

Και Μετά… ένα διαφορετικό κρασί

Πρόκειται για ένα κρασί θα λέγαμε νέου τύπου, που προέκυψε μετά από πολλή δουλειά στο αμπέλι και στο οινοποιείο. Αρχικά πραγματοποιήθηκε τεχνική ωρίμανση και συμπύκνωση χυμών του καρπού πάνω στο αμπέλι, μετά ακολούθησε ιδιαίτερη τεχνική ερυθρής οινοποίησης σε λευκά σταφύλια και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έκθεση του οίνου σε ακραίες συνθήκες οξειδωτικής ωρίμανσης σε γυάλινους αμφορείς για δυο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ενδιαφέρον και τόσο ανατρεπτικό! Η Μαλαγουζιά της οξειδωτικής παλαίωσης σε πρώτη ανάγνωση δεν θυμίζει την γνώριμη ποικιλία, μόλις όμως δοκιμάσουμε ξανά με προσοχή βλέπουμε ότι τα βασικά της χαρακτηριστικά αναδομούνται και εξελίσσονται στο ποτήρι. Πίσω λοιπόν από το πορτοκαλί της χρώμα κρύβονται ζαχαρωμένα αρώματα καραμέλας, αποξηραμένων φρούτων και λουλουδιών. Μην σας προκαλέσει εντύπωση ότι στο ποτήρι είναι θολή γιατί το κρασί αυτό δεν φιλτράρεται, δεν ψύχεται και δεν περιέχει θειώδη. Δοκιμάστε το λοιπόν άφοβα και παντρέψτε τη νέα εμπειρία με κάποιο εξωτικό πιάτο.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.