Follow us

Διαγωνισμός οινοχόων: πρώτος ο Νικόλας Γιαννόπουλος

Παρακολουθήσαμε τον 12o πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο στο Ledra Athens και ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Θα πρέπει να πούμε αρχικά, ότι όλα ήταν οργανωμένα και συντονισμένα άψογα.

Διαγωνισμός οινοχόων: πρώτος ο Νικόλας Γιαννόπουλος

Η διαδικασία ξεκίνησε από το πρωί με 16 συμμετέχοντες από Αθήνα, Κρήτη και Θεσ/νίκη να απαντούν σε 70 δύσκολες ερωτήσεις και να δοκιμάζουν τυφλά για να περιγράψουν 3 διαφορετικά κρασιά. Με αυτή την προκριματική φάση ξεχώρισαν οι τρεις φιναλίστ : Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, ο Απόστολος Πλαχούρας και ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου. Συναγωνίστηκαν σε πολλά : δοκίμασαν κρασιά και τα παρουσίασαν σε λίγα λεπτά, προσπάθησαν να ανακαλύψουν μόνο από την μυρωδιά και τη γεύση αποστάγματα, συνδύασαν ένα απαιτητικό μενού 5 πιάτων με τα κατάλληλα οινικά ταίρια, διόρθωσαν μια εντυπωσιακή wine list, σέρβιραν με δεξιοτεχνία ένα αφρώδες κρασί και φυσικά έκαναν μετάγγιση ενός παλαιωμένου ερυθρού. Η δουλειά της επιτροπής δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο Νικόλας Γιαννόπουλος είναι τελικά ο οινοχόος που πήρε το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο τελικό του καλύτερου sommelier που θα γίνει στην Αργεντινή. Διαγωνίσθηκε με σταθερότητα και πέρασε όλες τις προκλήσεις με επιτυχία. Ευχόμαστε στον Νικόλα που -οφείλουμε να σημειώσουμε, είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που κερδίζει αυτό τον σημαντικό τίτλο- να κερδίζει έτσι και στην Μεντόζα! Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Όπως φάνηκε, το επίπεδο των Ελλήνων Sommelier έχει ανέβει πολύ και πολλά νέα παιδιά έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σίγουρα θα δούμε πολλά από αυτούς στο μέλλον! Πρέπει να σημειώσουμε, τέλος, ότι για την επιτυχία της διοργάνωσης δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι, από την ψυχή του διαγωνισμού, τον πρόεδρο των Ελλήνων οινοχόων Ανδρέα Ματθίδη, μέχρι την πολύτιμη συνεργάτιδα, Πέννυ Γεωργακοπούλου από την Smart ideas.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.