Follow us

Ο Καλύτερος Οινοχόος…πάει Οινόραμα

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα για το κρασί είναι αυτή που διανύουμε: Την Παρασκευή 7 Μαρτίου σε νέο χώρο, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, ανοίγουν οι πόρτες για το καθιερωμένο Οινόραμα.

Ο Καλύτερος Οινοχόος…πάει Οινόραμα

Η εμβληματική έκθεση κρασιού εδώ και 20 χρόνια μας κλείνει το πιστό οινικό της ραντεβού. Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουμε παρακολουθήσει στο Οινόραμα σημαντικές καινοτομίες, που επηρέασαν και συνέβαλαν καθοριστικά στην εξελικτική πορεία του Επώνυμου Ελληνικού κρασιού. Έτσι και στο φετινό συμμετέχουν πάνω από 135 οινοποιίες, με εκατοντάδες διαφορετικές ετικέτες, καθώς και μεγάλος αριθμός εισαγωγέων και εταιρειών με προϊόντα εξοπλισμού και αμπελουργίας. Μέσα σε τέσσερις ημέρες θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους πίσω από τις ετικέτες, να δοκιμάσουμε πολλά κρασιά της πολυσυζητημένης νέας σοδειάς 2013, αλλά και αποστάγματα, να μάθουμε όλα τα καινούρια λανσαρίσματα κρασιών, να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας και να παρακολουθήσουμε πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις με κορυφαία την ανακοίνωση του καλύτερου Οινοχόου για το 2014. Ειδικά η Δευτέρα 10/3 είναι αφιερωμένη σε σεμινάρια και διαλέξεις που θα έχουν σαν κεντρικό θέμα τη θέση του οίνου στην εστίαση.
Όσον αφορά τον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον καλύτερο Οινοχόο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (7/3). Πρόκειται για μια από τις πιο σπουδαίες διακρίσεις στον οινικό χώρο, που ολοκληρώνεται με την εκπροσώπηση του Έλληνα νικητή στον Παγκόσμιο τελικό, στην Αργεντινή, όπου συμμετέχουν περίπου 50 χώρες. Είναι ενδεικτικό και αξιοσημείωτο ότι στο φετινό εθνικό διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος συνολικά 17 Οινοχόοι, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Όλοι τους θα δοκιμαστούν σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί και τη γαστρονομία. Οι τρεις καλύτεροι θα περάσουν στην τελική φάση, που όλοι μπορούμε να παρακολουθήσουμε την Παρασκευή το απόγευμα στο ξενοδοχείο Athens Ledra (λεωφόρος Συγγρού). ( πληροφορίες smart ideas, τηλ. 210 3645777)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.