Follow us

Το Κτήμα Παλυβού στο Κλίμα-Κλήμα

Στην πρώτη του βραδιά γευσιγνωσίας τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου το νέο wine bar Κλίμα-Κλήμα με οικοδεσπότη τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου υποδέχεται τον οινοπαραγωγό Γιώργο Παλυβό και τα κρασιά του.

Το Κτήμα Παλυβού στο Κλίμα-Κλήμα

Το πολύ ενδιαφέρον μενού έξι πιάτων έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη βραδιά από τον Χριστόφορο Πέσκια σε γευστική αρμονία με τους οίνους. Η έκπληξη της βραδιάς θα είναι ότι εκτός από τα έξι κρασιά που θα συνοδεύσουν το κάθε πιάτο, θα παρουσιαστεί και το νέο κρασί «Ίχνος» από τον ίδιο τον παραγωγό. Ώρα προσέλευσης: 20:30, τιμή: 30 ευρώ. Κρατήσεις στα τηλ. 210 6096786, 6936869620.
Κλίμα-Κλήμα, Παναγή Τσαλδάρη 32-42 Μελίσσια.

Το μενού
-ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ με το λαυράκι ψημένο σε φύλλο κρούστας μπρόκολο & σάλτσα αυγοτάραχο, όπου ο φρουτώδης χαρακτήρας του Chardonnay και της Μαλαγουζιάς ενώνουν καταπληκτικά τις δυνάμεις τους.
-Οι γαρίδες σαχανάκι με ντοματίνια και απόσταγμα απαιτούν τον Ροζέ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟ. Οι νότες που θυμίζουν κεράσι, φράουλα, τριαντάφυλλο και μπαχαρικά, προκαλούν όλες τις γαρίδες σε σαχανοειδείς εξάρσεις!
-Θα ακολουθήσει η σαλάτα με μοσχαρίσια γλώσσα ξιδάτη με τις τριανταφυλλένιες προεκτάσεις του ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΥ.
-Ταλιάτα με σάλτσα Αγιωργίτικου με το ΑΜΜΟΣ. Έντονο και πυκνό άρωμα σοκολάτας, κακάο και καφέ, με στρογγυλές, βελούδινες και εξαιρετικής ποιότητας ταννίνες, που χαρίζουν στο κρασί όγκο και διάρκεια.
-Και το περίφημο ΝΟΗΜΑ με την μοσχαρίσια σπάλα. Έντονο και πυκνό άρωμα σοκολάτας, κακάο και καφέ, με στρογγυλές, βελούδινες και εξαιρετικής ποιότητας τανίνες, που χαρίζουν στο κρασί όγκο και διάρκεια.
-Μους ανθότυρο με το ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ. Η άγλυκη γλύκα του κρασιού με τα αρώματα κανέλας σύκου και καρυδιού σαγηνεύει όλα τα τυριά με ιδιαίτερη προτίμηση τα πικάντικα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.