Follow us

Κρασιά του Κτήματος Παλυβού σε πρώτη παρουσίαση στο Semiramis

Για δεύτερη συνεχή σεζόν συνεχίζονται τα γαστρονομικά ταξίδια για τους λάτρεις του κρασιού στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Semiramis.

Κρασιά του Κτήματος Παλυβού σε πρώτη παρουσίαση στο Semiramis

Η αρχή γίνεται με το Κτήμα Παλυβού, το οποίο θα παρουσιάσει μερικές από τις κλασικές ετικέτες του, αλλά και τρία κρασιά που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Τα κρασιά θα συνδυαστούν με το μενού πέντε πιάτων που έχει επιμεληθεί ειδικά για τη βραδιά ο executive chef του Semiramis Restaurant Παναγιώτης Τριγιώτης. Τιμή μενού: 38 ευρώ το άτομο. Κρατήσεις στο τηλ. 210 6284500. Ώρα προσέλευσης: 21.00.
Semiramis Restaurant, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά.

Menu
-Amuse Bouche
-Φρέσκος μπακαλιάρος tempura & μαγιονέζα με σόγια, λάιμ & κόλιανδρο
Κτήμα Παλυβού, Πέτρινες Πλαγιές Λευκός 2013. Chardonnay – Μαλαγουζιά. (Πρώτη παρουσίαση)
-Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια λιαστές τομάτες, ψητό μανούρι & vinaigrette bacon
Κτήμα Παλυβού, Βυσσινόκηπος Ροζέ 2013. Αγιωργίτικο. (Πρώτη παρουσίαση)
-Σπιτικά ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, γλυκές πιπεριές & λουκάνικο τσορίζο
Κτήμα Παλυβού, Άμμος 2010. ΠΟΠ Νεμέα. Αγιωργίτικο.
-Μοσχαρίσιο entrecote με μικρές πατάτες φούρνου & αρωματικό βούτυρο
Κτήμα Παλυβού, Ίχνος 2012, Αγιωργίτικο - Merlot. (Πρώτη κυκλοφορία)
-Lollipops σοκολάτας με rice crispy & σάλτσα butterscotch
Κτήμα Παλυβού, Ηλίου Τέχνη 1997. Αγιωργίτικο

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.