Follow us

Σεμινάριο αμπελουργίας στη Νάουσα

Με τίτλο: “Aπ’ το Branding στο χωράφι”, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την Αειφορία (International Research & Training Centre for Sustainability-IRTC) διοργανώνει ένα διήμερο βιωματικό σεμινάριο αμπελουργίας, οινοποίησης και γαστρονομίας στις 23 & 24 Αυγούστου στο Οινοποιείο της

Σεμινάριο αμπελουργίας στη Νάουσα

Αργατίας στο Ροδοχώρι Νάουσας. Με σύνθημα ότι το μεγάλο κρασί φτιάχνεται στο αμπέλι, συνοδεύει φαγητό και πίνεται με παρέα, το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα συνδεδεμένη με τη δημιουργικότητα. Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι ορθές και λανθασμένες πρακτικές που εφαρμόζονται στο αμπέλι, το οινοποιείο, η διάθεση και το marketing του κρασιού, ενώ θα γίνει και επίσκεψη σε αμπελώνες, wine tasting και wine & food pairing. Για περισσότερες πληροφορίες: viticulture-seminars.blogspot.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.