Follow us

Το κρασί από τη Μεσοποταμία στο σήμερα

Ο λόγος για ένα βιβλίο που ξετυλίγει ένα οινικό ταξίδι από τις χώρες της Μεσοποταμίας, που είναι γνωστές ως «Βιβλικές Χώρες», μέχρι την Ελλάδα.

Το κρασί από τη Μεσοποταμία στο σήμερα

Πρόκειται για το «Divine Vintage – Following the wine trail from Genesis to the modern age» που θα παρουσιάσει στην Αθήνα -για πρώτη φορά στην Ευρώπη- την Παρασκευή 19 Απριλίου ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου των Masters Of Wine Βορείου Αμερικής, Joel Butler MW στο χώρο του W.S.P.C. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή τουλάχιστον 12 κρασιών που παράγονται στις λεγόμενες «Βιβλικές Χώρες», όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, η Γεωργία, το Ισραήλ και η Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα σε αίθουσα του Wine & Spirit Professional Consultants (W.S.P.C.). Τιμή εισιτηρίου 55,35 ευρώ στην οποία περιλαμβάνεται και αντίτυπο του βιβλίου. Ώρα προσέλευσης: 17:00. Διάρκεια: 2,5 με 3 ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου. Κατοχύρωση των θέσεων με την καταβολή του εισιτηρίου.
W.S.P.C., Λεωφ. Αμφιθέας 70, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9882540, 9882544, www.wspc.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.