Follow us

Τα ελληνικά κόκκινα κρασιά σους NY Times

Δε συμβαίνει συχνά να διαβάζεις μια τέτοια είδηση. Το ελληνικό κρασί και μάλιστα το πορφυρό πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο έγκυρες και δυνατές εφημερίδες παγκοσμίως.

Τα ελληνικά κόκκινα κρασιά σους NY Times

Όλο το άρθρο είναι ένα εγκώμιο στην δουλειά των παραγωγών και στις ελληνικές ποικιλίες που ξεφεύγουν από την τυποποίηση και την μονοτονία. Φράσεις όπως, τα ελληνικά κρασιά εκφράζουν το νέο κύμα στην Αμερική, ή ότι η δοκιμή τους επιφυλάσσει μια γευστική περιπέτεια, μια ευχαρίστηση και μια ανακάλυψη ακόμα και για κουρασμένους ουρανίσκους μας κάνουν οινικά υπερήφανους και επιβραβεύουν έμπρακτα την προσπάθεια των οινοπαραγωγών. Με την πένα του Eric Asimov ζωντανεύει η συναρπαστική εμπειρία που είχε ο ίδιος και η δυνατή γευσιγνωστική ομάδα των NY Times δοκιμάζοντας 20 ερυθρά κρασιά από όλη την Ελλάδα με χρονολογίες από το2006 έως το 2010. Οι εντυπώσεις τους ήταν διθυραμβικές , ένιωσαν ότι ταξίδεψαν στην Ελλάδα και δοκίμασαν κρασιά ζωντανά, ανοιχτόμυαλα που ισορροπούν το μοντέρνο με την παράδοση. Παραγωγοί όπως ο Θυμιόπουλος, ο Αργυρός, η Γαία, ο Γεροβασιλείου, η Βίβλια Χώρα, ο Τσάνταλης, ο κυρ- Γιάννης, το Κατώγι και το Πόρτο Καρράς, ικανοποίησαν και με το παραπάνω τους ουρανίσκους τους με τα βαθυκόκκινα δημιουργήματα τους και διεύρυναν τους οινικούς τους ορίζοντες. Αυτό το άρθρο είναι μια επιτυχία και μια αναγνώριση που χρειάζεται το Ελληνικό κρασί αυτή τη στιγμή που ανοίγεται σταθερά στο εξωτερικό. Να έχουμε λοιπόν πάντα τέτοια και, όπως ξεκινά και το αφιέρωμα, να δοκιμάζουμε πιο συχνά μαυροτράγανο και μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο ή αγιωργίτικο και ξινόμαυρο!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.