ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εντυπωσιακά γλυκά με σοκολάτα

Εντυπωσιακά γλυκά με σοκολάτα

Αγαπημένο κλισέ για τους chocoholics η ρήση πως το 99% των ανθρώπων αγαπάει τη σοκολάτα και το 1% που λέει πως δεν του αρέσει, ψεύδεται. Όπως και νάχει, η σοκολάτα έχει διαχρονικό σουξέ που τις γιορτές γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, ίσως διότι όλα μιλούν για αφθονία και πλούτο, και η σοκολάτα είναι ακριβώς αυτό: πλούσια, βελούδινη, μυρωδάτη, καθησυχαστική και διεγερτική ταυτόχρονα και ταιριαστή με ένα σωρό άλλα πλούσια και λουσάτα –κρέμες, αλκοόλ, ξηρούς καρπούς, σάλτσες γλυκιές κλπ.- υλικά. Αφού, λοιπόν, θα την κάνουμε που θα την κάνουμε την κραιπάλη, ας την κάνουμε πλήρη και ολοκληρωμένη. Οι τούρτες που προτείνουμε δεν είναι της κατηγορίας "εύκολες" και βέβαια, ούτε πολύ γρήγορες. Είναι όμως εντυπωσιακές και προκλητικές και θα δώσουν έναν τόνο χλιδής στο κλείσιμο και του πιο μίνιμαλ γεύματος. Ίσως κάποιοι, μάλιστα, να προτιμήσουν ένα απόγευμα ή ένα βράδυ να είναι και το μοναδικό τους "γεύμα", με ένα καλό κονιάκ ή ένα γλυκό ελληνικό κρασί ή ένα πόρτο. Γιατί όχι; Οι γιορτές ήταν και συνεχίζουν να είναι χρόνος παράβασης και ανατροπής.

Updated: 09/12/20
Ημ/νιια α' δημοσίευσης: 20/12/16

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.