Follow us

Kayak by Pierre Herme

Σπουδαία νέα για τους λάτρεις των γλυκών, αφού η ελληνική εταιρεία Kayak επιστράτευσε τον κορυφαίο Pierre Herme για να… σχεδιάσει την καινούργια κολεξιόν των γλυκών της.

Kayak by Pierre Herme

Προερχόμενος από μια οικογένεια που για τέσσερις γενιές διατηρούσε ένα φούρνο-ζαχαροπλαστείο στην Αλσατία, ο Pierre Herm, μεγάλωσε σ ένα σπίτι που βρισκόταν ακριβώς πάνω από το οικογενειακό εργαστήριο. «Ξύπναγα με τις μυρωδιές του ψωμιού που ψήνονταν» μου λέει. Στις παιδικές του μνήμες είναι «γραμμένη» η σοκολάτα γάλακτος με την οποία ο πατέρας του έφτιαχνε πασχαλινά αβγά, οι κρεμούλες αλλά και ένα γλυκό με μήλα που έψηνε η γιαγιά του κάθε Τετάρτη. Στα δεκατέσσερα πήγε μαθητευόμενος στον Gaston Lenotre, τον άνθρωπο που θεωρεί δάσκαλό του.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον οίκο Fauchon, το διάσημο ζαχαροπλαστείο La Dur,e και σειρά από άλλες συνεργασίες και βραβεία, μέχρι το 1996 οπότε δημιούργησε το δικό του οίκο ζαχαροπλαστικής. Με δύο μαγαζιά στο Παρίσι και πολλά περισσότερα στην Ιαπωνία, ο Pierre Herm, θεωρείται κορυφαίο όνομα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως. Δοκιμάζοντας το La cerise sur le gateau ή ένα μακαρόν με φρούτο του πάθους νιώθεις σαν να ταξιδεύεις σ ένα μαγικό κόσμο γεύσεων, υφών, αρωμάτων και αντιθέσεων. Δεν είναι τυχαίο που η «Vogue» τον χαρακτήρισε Πικάσο της γαστρονομίας.

Μιλώντας στο γραφείο του, στον επάνω όροφο του ζαχαροπλαστείου της Rue Bonaparte στο Παρίσι, μου αποκάλυψε ότι σιχαίνεται τα πομπώδη στολισμένα γλυκά, ότι χαίρεται που κάνει τη δουλειά που αγαπά και ότι για εκείνον μετρά πρωταρχικά η γεύση. «Η δουλειά μου ουσιαστικά και πραγματικά εστιάζεται στη γεύση. Η τεχνική είναι εκεί για να βοηθά τη γεύση, η αισθητική δουλεύει στην υπηρεσία της γεύσης». Στο επίπεδο της δημιουργίας, επίσης, θεωρεί ότι η δουλειά του είναι μια μορφή τέχνης. «Γιατί είναι η έκφραση του εαυτού σου και όσων αγαπάς», όπως λέει. Ο ίδιος απεχθάνεται την έννοια της τελειότητας: «Είναι συστηματική και γι αυτό την αντιπαθώ». Και τι είναι σημαντικό για εκείνον; Το αλάτι, γιατί όπως λέει «Limportant sur le sucre est le sel» (το σημαντικό στη ζάχαρη είναι το αλάτι).

Γιατί ξαφνικά όλη αυτή η αναφορά στον Pierre Herme; Απλώς, διότι η ελληνική εταιρεία Kayak, θα συνεργαστεί μαζί του για να της «σχεδιάσει» μια κολεξιόν γλυκών, κάνοντας δυναμική είσοδο και στο χώρο του γλυκού. Στο κατάστημα της Kayak που θα λειτουργεί στην Κηφισιά (Κασσαβέτη 10 και Κυριαζή 40) από τα τέλη Δεκεμβρίου, εκτός από τα γνωστά παγωτά της εταιρείας, θα υπάρχει και μια κολεξιόν γλυκών με την υπογραφή του Pierre Herm,. Αναζητήστε την tarte au chocolat με νουγκατίνα και ganache πικρής σοκολάτας, την Dome chοcolat με bitter mousse σοκολάτα, τη Fraisheur fruits rouges, αφράτη κρέμα βανίλιας με κόκκινα φρούτα, το Passion exotique με σιροπιασμένο μάνγκο και φρούτα του πάθους, και το Duo praline pistache, ένα συνδυασμό από φιστίκι, καβουρντισμένα φουντούκια, πραλίνα και μπισκότο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…