Follow us

Σπαράγγια µε πορτοκαλάτη µαγιονέζα

Σπαράγγια µε πορτοκαλάτη µαγιονέζα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Χρόνος προετοιµασίας: 30 λεπτά

1 µάτσο σπαράγγια πράσινα
1 µάτσο σπαράγγια λευκά
4 κουτ. σούπας µαγιονέζα γιαπωνέζικη
1 πορτοκάλι (τον χυµό)
1 κουτ. γλυκού ξύσµα πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Αποφλοιώνουµε τα σπαράγγια στα 3/4 του ύψους τους. Κόβουµε και πετάµε το κάτω µέρος τους (περίπου 1 εκ.). Χρησιµοποιώντας µια τρυπητή κουτάλα, τα βυθίζουµε σε άφθονο αλατισµένο νερό που σιγοβράζει (χωρίς να κοχλάζει), για 3 λεπτά. Σουρώνουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν χωρίς να τα ξεπλύνουµε µε νερό. Ανακατεύουµε τη µαγιονέζα µε τον χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού, τη σερβίρουµε µε τα σπαράγγια και νοστιµίζουµε µε µπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.