X

Κέικ-Τούρτα με Άρωμα Μαστίχα

Ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, για φανατικούς της σοκολάτας. Σοκολάτα και μέσα και, ακόμα περισσότερη, έξω.

Υλικά

Για το κέικ

300 γρ. κουβερτούρα

300 γρ. βούτυρο αγελάδος

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Για το γλάσο

200 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει

240 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. κακάο

3 κ.σ. καυτό νερό

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

100 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Ντύνουμε με βρεγμένη και στυμμένη λαδόκολλα δύο ταψάκια με διάμετρο 23 εκ.

Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τη σοκολάτα με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μπέικιν και τη βανίλια.

Μοιράζουμε το μίγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 30'-35', μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Για να μη φουσκώσουν ακανόνιστα τα κέικ, μόλις βάλουμε το μίγμα στο ταψί, χαράζουμε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Διαλύουμε το κακάο στο καυτό νερό. Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.

Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε το λικέρ και το διαλυμένο κακάο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα, καλύπτουμε με γλάσο και πάνω του ακουμπάμε το δεύτερο κέικ.

Καλύπτουμε όλο το γλυκό με το υπόλοιπο γλάσο.

Διακοσμούμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.