X

Γρήγορη Τάρτα Σοκολάτα με Ξηρούς Καρπούς

Δεν θέλει ψήσιμο, δεν θέλει τεχνικές, δεν θέλει κόπο.

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. γεμιστά σοκολατένια μπισκότα

125 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο & λίγο ακόμα για την ταρτιέρα

150 γρ. μίγμα από αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια

Για την κρέμα

1 κιλό γάλα φρέσκο

80 γρ. ζάχαρη

70 γρ. κορν φλάουρ

40 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα 900 γρ. γάλα.

Μέχρι να ζεσταθεί, ανακατεύουμε στο υπόλοιπο κρύο γάλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το κακάο (για καλύτερο αποτέλεσμα, κοσκινίζουμε το κακάο).

Ρίχνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1'-2', μέχρι να δέσει η κρέμα. Μην την κάνετε πολύ πηχτή!

Αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει.

Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε με το χέρι το τριμμένο μπισκότο, όσο μπορούμε και στα τοιχώματα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τους χοντροκόβουμε στο μούλτι.

Κρατάμε λίγους για το ντεκόρ και ανακατεύουμε τους υπόλοιπους με την κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.