ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

175 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

75 γρ. φρουκτόζη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κονιάκ

1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα

1 κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

¾ φλιτζ. μαύρες σταφίδες

1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

λίγο λάδι για τη φόρμα

Για το σιρόπι

300 γρ. φρουκτόζη

½ λίτρο νερό

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλας

3 κ.σ. Μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού.

Πάνω από τη λεκάνη, επειδή αφρίζει και χύνεται, διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού, τα προσθέτουμε τελευταία στο μίγμα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε σε ρόμβους.

Ψήνουμε για 50', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε δυνατή φωτιά για 5' από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.

Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Μόλις ξεφουρνίσουμε την καρυδόπιτα, την αφήνουμε να χλιάνει για 10' και στη συνέχεια τη σιροπιάζουμε υπομονετικά με ένα κουτάλι με το χλιαρό σιρόπι.

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.

Το Ελληνικό Κέικ, με Ταχίνι και Πετιμέζι

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο κέικ με ταχίνι και πετιμέζι.