ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.

ΚΕΙΚ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

140 γρ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

250 γρ. πετιμέζι

140 γρ. χυμό πορτοκαλιού (ή λεμονιού)

ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ή λεμόνια)

1 βανίλια

1 κ.γλ. κανέλα

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

4 αβγά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

βούτυρο για το ταψί

Για το σερβίρισμα

1 στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.σ. πετιμέζι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ή λεμόνι)

τριμμένο γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα στρογγυλή 26 εκ.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Δεν χρειάζεται μίξερ: το κουτάλι, η μαρίζ ή το σύρμα κάνουν τη δουλειά.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τους κρόκους στο μίγμα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ χειρός και την ενσωματώνουμε στο μίγμα με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.

Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50'-55', μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Ξεφορμάρουμε το κέικ μόλις κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα γιαουρτιού, με την οποία σερβίρουμε το κέικ.

Επίσης...

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Το Ελληνικό Κέικ, με Ταχίνι και Πετιμέζι

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο κέικ με ταχίνι και πετιμέζι.

Καρυδοκέικ με Γλάσο Μόκα και Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδοκέικ με γλάσο μόκα και λευκή σοκολάτα.

Το Κέικ των Καρπών

Η συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ με καρπούς.

Κέικ με Ξερά Βερίκοκα και Σταφίδες

Η συνταγή για κέικ με ξερά βερίκοκα και σταφίδες.