ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Ασουρέ

Πώς θα φτιάξεις ασουρέ.

ΑΣΟΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

150 γρ. σιτάρι

1 δαφνόφυλλο

ελάχιστο αλάτι

3 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζ. νερό από το βρασμένο σιτάρι

1 ξυλάκι κανέλας

τριμμένη κανέλα

σουσάμι καβουρδισμένο

150 γρ. σταφίδες ξανθές

150 γρ. καρύδια

150 γρ. αμύγδαλα

μερικά ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα ή φρέσκο ρόδι

ξύσμα από πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αποβραδίς μουλιάζουμε το σιτάρι σε κρύο νερό.

Την επομένη το βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο, το κανελόξυλο και το αλάτι, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.

Το στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό του για το γλυκό.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σταρόζουμο λίγο λίγο, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιτάρι και λίγη τριμμένη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε μπολάκια.

Όταν πήξει καλά, το διακοσμούμε με τα ξερά φρούτα, ξηρούς καρπούς, ρόδι και σουσάμι, επιπλέον κανέλα και προαιρετικά ξύσμα από πορτοκάλι.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.