ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

Υλικά

1 κιλό έτοιμα σουδάκια

500 γρ. γάλα

125 γρ. ζάχαρη

60 γρ. κορν φλάουρ

2 αβγά

1 βανίλια

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. κρέμα γάλακτος

αμύγδαλο φιλέ για το ντεκόρ

Για τη σος σοκολάτας

½ λίτρο γάλα

50 γρ. κακάο

120 γρ. αλεύρι

400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη σος σοκολάτας: Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 8' περίπου.

Φτιάχνουμε και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, μεταφέρουμε λίγο στο μίγμα με τα αβγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα.

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

Προσθέτουμε στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Για το στήσιμο, κόβουμε στη μέση (αλλά όχι εντελώς) τα σουδάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Εναλλακτικά, τα γεμίζουμε με κορνέ ζαχαροπλαστικής αφού πρώτα τους ανοίξουμε μια τρύπα στο κάτω μέρος.

Τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.

Προσοχή! Στήνουμε το γλυκό την τελευταία στιγμή, πριν το σερβίρουμε, για να μη μαλακώσουν τα σουδάκια.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.