ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ

Υλικά

10 μικρά μαρεγκάκια

125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

600 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. γλυκόζη

2 βανίλιες

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

1 φλιτζ. αμύγδαλα λευκά

¾ φλιτζ. ζάχαρη

Για το σιρόπι σοκολάτα

1 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. γλυκόζη

¾ φλιτζ. κακάο

¼ φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαρεγκάκια με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα, από το ψυγείο, με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες, μέχρι να γίνουν μια πηχτή αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε τη γλυκόζη και χτυπάμε για 1' ακόμα.

Ντύνουμε με μεμβράνη κουζίνας μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει αρκετά στις άκρες.

Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα το μίγμα με τα μαρεγκάκια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει και αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 10 ώρες περίπου (αν το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα, κερδίζουμε χρόνο, αφήνοντας όλη νύχτα την κρέμα να κρυώσει στην κατάψυξη).

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα, στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά την αφήνουμε να καραμελώσει, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Τότε προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.

Το ισιώνουμε σε λεπτό στρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το ψιλοκόβουμε στο μούλτι.

Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η κρέμα, την ξεφορμάρουμε και απλώνουμε πάνω της τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το σιρόπι σοκολάτας.

Είναι πιο νόστιμο αν το αφήσουμε για 20' περίπου εκτός ψυγείου πριν το σερβίρουμε.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.