ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρυδοκέικ με Γλάσο Μόκα και Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδοκέικ με γλάσο μόκα και λευκή σοκολάτα.

ΚΑΡΥΔΟΚΕΙΚ

Υλικά

7 αβγά

7 κ.σ. τριμμένο στο μούλτι σταρένιο παξιμάδι (όχι φρυγανιά)

7 κ.σ. ζάχαρη

7 κ.σ. χοντροτριμμένο καρύδι

1 κ.γλ. κανέλα

¾ κ.γλ. γαρίφαλο

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο

200 γρ. λευκή σοκολάτα

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε το κανελογαρίφαλο και ανακατεύουμε. Με σπάτουλα πλέον και με απαλές κινήσεις ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα, το καρύδι και το παξιμάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση.

Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα και ψήνουμε για 40', μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το περιχύνουμε με ένα κουτάλι με το γάλα.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ.

Πριν πάρει βράση, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και λιώνουμε μέσα στο μίγμα τη σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια, ανακατεύοντας.

Μόλις κρυώσει το γλάσο, περιχύνουμε με αυτό το κέικ.

Τip

Στις αντιστάσεις του φούρνου όλα τα κέικ ψήνονται και φουσκώνουν καλύτερα από ό,τι στον αέρα!

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.