ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ Μανταρίνι

Η συνταγή για κέικ μανταρίνι.

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Υλικά

4 αβγά

250 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

2 φλιτζ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν

1 κοφτό κ.γλ. σόδα

2 βανίλιες

τον χυμό και το ξύσμα από 5 μανταρίνια

βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη υπομονετικά για 10'. Θέλουμε το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς, για να βγει αφράτο το κέικ μας.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε (το ξύσμα του μανταρινιού είναι δύσκολο να το αφαιρέσεις: εγώ μαζεύω τα φλούδια, τα ζεματάω για 2' σε νερό που κοχλάζει, τα στραγγίζω και μετά τα πολτοποιώ στο μούλτι).

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι (καλύτερα κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, μεταφέρουμε εδώ το μίγμα και ψήνουμε για 50'-60', μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Μόλις χλιάνει, ξεφορμάρουμε το κέικ.

Tip

Το καλύπτουμε με λιωμένη κουβερτούρα ή με γλάσο από άχνη και λίγο χυμό μανταρινιού. Τα κλασικά ελληνικά μανταρίνια είναι τα ιδανικότερα σε σχέση με τις κλημεντίνες: το άρωμά τους δεν συγκρίνεται!

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.