X

Καριόκες

Η συνταγή για τις πιο απολαυστικές καριόκες.

Υλικά

•250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

•4 αβγά

•450 γρ. μπισκότα βιολάντα (τα κάνω σκόνη στο μούλτι)

•1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια και φουντούκια τριμμένα (μισά μισά)

•150 γρ. ζάχαρη άχνη

•4 κουτ. σούπας κακάο

•1 φλιτζάνι γκραν μαρνιέ

•ξύσμα από 1 πορτοκάλι

•ξύσμα από 1 λεμόνι

•500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Χτυπάω πολύ καλά την άχνη με τα αβγά, τη μαργαρίνη, τα μπισκότα, το κακάο, το ξύσμα και το ποτό.

Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύω όλα μαζί, να ενωθούν μεταξύ τους.

Κάνω το μίγμα 4 - 5 μπαστουνάκια, τα τυλίγω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη γύρω στη μισή ώρα.

Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.

Βγάζω τα μπαστούνια από την κατάψυξη, κόβω το καθένα σε φέτες και τις βουτάω μία μία μέσα στη σοκολάτα.

Αφήνω τις καριόκες να στεγνώσουν καλά (τις βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα).

Μόλις στεγνώσουν τελείως, τις διπλώνω μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις ξαναβάζω στο ψυγείο.

Χτυπάω πολύ καλά την άχνη με τα αβγά, τη μαργαρίνη, τα μπισκότα, το κακάο, το ξύσμα και το ποτό.

Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύω όλα μαζί, να ενωθούν μεταξύ τους.

Κάνω το μίγμα 4 - 5 μπαστουνάκια, τα τυλίγω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη γύρω στη μισή ώρα.

Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.

Βγάζω τα μπαστούνια από την κατάψυξη, κόβω το καθένα σε φέτες και τις βουτάω μία μία μέσα στη σοκολάτα.

Αφήνω τις καριόκες να στεγνώσουν καλά (τις βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα).

Μόλις στεγνώσουν τελείως, τις διπλώνω μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις ξαναβάζω στο ψυγείο.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.