ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

•1½ λίτρο γάλα

•1½ ποτήρι νερό

•100 γρ. ρύζι γλασέ

•80 γρ. ζάχαρη

•1 κουτ. σούπας μαστίχα κοπανισμένη

•2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

•πολύ λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)

•κανέλα (αν θέλω)

•ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Πλένω το ρύζι και το στραγγίζω.

Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το ρύζι και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει.

Μόλις πιει σχεδόν όλο το νερό, το δοκιμάζω για να δω αν έχει βράσει και, αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα νερό.

Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνω στην κατσαρόλα το γάλα (κρατάω μισό ποτηράκι του κρασιού), το ανακατεύω συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το αλάτι και συνεχίζω να ανακατεύω.

Μόλις το ρύζι πιει το γάλα και είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το κορν φλάουρ, το οποίο έχω ανακατέψει με το γάλα που κράτησα.

Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά μέχρι να πήξουν.

Σβήνω τη φωτιά και βάζω το ρυζόγαλο σε μπολάκια.

Σε κάθε μπολάκι βάζω ξύσμα πορτοκαλιού και, αν θέλω, κανέλα.

Τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.

Η πιο Απλή Γαλατόπιτα

Η συνταγή για την πιο απλή γαλατόπιτα.