ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαλατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη γαλατόπιτα.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1.500 γρ. γάλα

8 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

1 νεροπότηρο ζάχαρη

2 κουταλιές κανέλα τριμμένη

2 κουταλιές ζάχαρη

1½ κούπα ζάχαρη καστανή

2 αβγά & 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

Για το φύλλο

2 κούπες αλεύρι

χυμό από 1 πορτοκάλι

2 κουταλιές λάδι

½ κουταλάκι σόδα

½ κούπα νερό

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω με προσοχή για να μην κολλήσει το αλεύρι.

Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Ανοίγω ένα φύλλο και το απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω βάζω 1 κουταλιά κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.

Χτυπάω 2 αβγά με 1 φλιτζανάκι γάλα και 1 κουταλιά κανέλα και περιχύνω την κρέμα.

Πασπαλίζω την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει προτού την κόψω.

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω με προσοχή για να μην κολλήσει το αλεύρι.

Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Ανοίγω ένα φύλλο και το απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω βάζω 1 κουταλιά κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.

Χτυπάω 2 αβγά με 1 φλιτζανάκι γάλα και 1 κουταλιά κανέλα και περιχύνω την κρέμα.

Πασπαλίζω την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει προτού την κόψω.

Επίσης...

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.

Η πιο Απλή Γαλατόπιτα

Η συνταγή για την πιο απλή γαλατόπιτα.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Εύκολη Μπουγάτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη μπουγάτσα.