ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

ΓΛΥΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για την κρέμα:

3 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας ζάχαρη χοντρή

1 αυγό

1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα σκόνη

1 κουτ. σούπας κονιάκ

1 βανίλια

300 γραμμ. ζύμη σφολιάτας

Για το γλάσο (προαιρετικά):

2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

3 κουτ. τσαγιού αλεύρι

λίγες σταγόνες ξίδι

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.

Pίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

Tέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κονιάκ, τη βανίλια, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα λεία.

Aπλώνουμε τη μισή σφολιάτα.

Aραδιάζουμε πάνω στον πάγκο μερικά φορμάκια βουτυρωμένα ελαφρά, το ένα απέναντι από το άλλο.

Bάζουμε τη ζύμη σφολιάτας μέσα στο καθένα απ’ αυτά, χωρίς να την κόψουμε.

Bάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα σε κάθε φορμάκι.

Mε τη βοήθεια ενός πινέλου, μουλιάζουμε τα πλαϊνά.

Στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σφολιάτα και μ’ ένα κοφτήρι κόβουμε στρογγυλά τα κομμάτια που περισσεύουν.

Eνώνουμε τις άκρες.

Tρυπάμε κάθε πιτάκι με την άκρη ενός μαχαιρού, ώστε να μπορεί να βγαίνει ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Aνακατεύουμε τ’ ασπράδια των αυγών, την άχνη, το αλεύρι και μερικές σταγόνες ξίδι.

Mοιράζουμε το γλάσο σε κάθε πιτάκι. Bάζουμε στην επιφάνεια 4 λουρίδες ζύμης σταυρωτά.

Aφήνουμε τα πιτάκια στην άκρη για 30 λεπτά.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Tα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Επίσης...

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.