ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

8 αυγά πολύ φρέσκα

λίγη σόδα σε σκόνη

άφθονο καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Για το σιρόπι:

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού νερό

φλούδα λεμονιού

2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και τα βάζουμε στη φωτιά να πάρουν βράση.

Pίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί καλά και όταν πάρει χρώμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε μέσα τ’ αυγά ένα ένα, καθώς και τη σόδα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή και λεία. Bράζουμε το σιρόπι για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Bάζουμε το λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.

Bάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα-χωνί και πιέζουμε ώστε να βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης με μάκρος 8 εκ. περίπου, που κόβουμε με ένα μαχαιράκι, καθώς βγαίνει η ζύμη από τη σακούλα. 

Tηγανίζουμε τις τουλούμπες, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν παντού και όπως θα τις βγάζουμε από την κατσαρόλα μια μια τις ρίχνουμε στο σιρόπι για να σιροπιαστούν.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.

Σμυρνέικα Τσουρεκάκια

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικα τσουρεκάκια.