ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στεφάνι από Τσουρέκι με Γέμιση Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξετε στεφάνι από τσουρέκι με γέμιση αμυγδάλου.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

30 γρ. μαγιά φρέσκια

1/8-1/4 του λίτρου γάλα

75 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από μισό λεμόνι

Για τη γέμιση:

200 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα καλά

100 γρ. ζάχαρη

1 ασπράδι

5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο.

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα χλιαρό.

Κάνουμε ένα χυλό και αφήνουμε λίγο να ανέβει.

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό και το ξύσμα.

Φτιάχνουμε μία ζύμη και όταν είναι έτοιμη, να μην κολλάει δηλαδή, την αφήνουμε μισή ώρα να ανέβει.

Το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο στο μέγεθος περίπου ενός φύλλου σφολιάτας.

Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά και την απλώνουμε στο ζυμάρι.

Το κάνουμε ρολό και μετά ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε ένα στεφάνι. Το κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε φέτες αλλά αφήνουμε λίγο άκοφτο προς το κέντρο.

Το ξανά αφήνουμε να ανέβει μισή ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.