ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τσουρεκάκια στο Ταψί

Πώς θα φτιάξετε τσουρέκια στο ταψί.

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

Υλικά

Για τη ζύμη τσουρεκιού:

1 1/2 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

1 φλιτζ. βούτυρο

10 γρ. μαγιά μπύρας (ή ένα φακελλάκι ξηρή μαγιά)

1/2 φλιτζ. χλιαρό γάλα

ελάχιστο αλάτι (μία μικρή πρέζα)

9 έως 10 φλιτζ. αλεύρι

4 αυγά χτυπημένα

1 βανίλια

ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

1/2 φλιτζ. βούτυρο

1/2 φλιτζ. ζάχαρη καστανή

1/2 φλιτζ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα (ή καλύτερα άσπρο φιλέ αμύγδαλο)

1/2 βαζάκι (περίπου 225 γρ.) μαρμελάδα πορτοκάλι (ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει)

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το 1 1/2 φλιτζάνι γάλα (με τη θερμοκρασία που έχει το γάλα από το ψυγείο) και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στο μισό φλιτζάνι χλιαρό γάλα, διαλύουμε τη μαγιά.

Όταν διαλυθεί καλά, τη ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα και το αλεύρι φλιτζάνι-φλιτζάνι, ενώ ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή (προσοχή: όχι σφιχτή) και ξεκολλάει από τα χέρια και τα τοιχώματα της λεκάνης.

Παίρνουμε μία άλλη λεκάνη και την αλείφουμε με βούτυρο.

Τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα για 4 ώρες περίπου μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη βγάζουμε από τη λεκάνη και την ξανά ζυμώνουμε ελαφρώς, χωρίζοντάς τη σε δύο μέρη.

Το ένα κομμάτι το στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε σε τσουρεκάκια (φιογκάκια, σαλιγκαράκια, τυλιχτές φωλίτσες και όποιο άλλο σχέδιο σας αρέσει. Αν περισσέψει ζύμη, την πλάθουμε σε κορδονάκια, τα οποία τα τοποθετείτε στις 4 πλευρές του).

Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος.

Κατά το διάστημα αυτό, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για πέντε λεπτά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα τσουρεκάκια του ταψιού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (με αέρα) για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.