ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

5 κ.σ. αλεύρι

5 κ.σ. κορν φλάουρ

1 λίτρο γάλα

3/4 κούπας ζάχαρη

1-2 αυγά

άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα φύλλα, ένα ένα και τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα (όπως κάναμε τις βεντάλιες ).

Τα βάζουμε στο ταψί γύρω γύρω μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα φύλλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (με το λιωμένο βούτυρο) το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε το γάλα τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα και με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε λίγο τα φύλλα γύρω γύρω να πάει παντού η κρέμα.

Το αφήνουμε κάνα τέταρτο να φουσκώσουν τα φύλλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει 30-45 λεπτά περίπου.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.